2014. június 28.

Begyűjtő kőrút

Sok időm nem volt dolgozni a garázsban a héten idáig, és nagyon sok nem is lesz a hétvégén sem. Viszont azért sikerült ezt-azt begyűjteni. Ez látható a képen. Többek között hazahoztam a frissen homokszórt, és epoxy alapozott alkatrészeket, az üveggyöngyözött alumínium darabokkal együtt. Ezen kívül a báró-ker-nél megrendelt kormánymű alkatrészeket (folytonossági terv része, a régi visszaszerelése, ha nem jön össze a BIS féle papírozása), a piros-fehér átlátszó csavarokkal (ami fogyó eszköznek bizonyult).

Aztán: milyen jó hogy írom ezt a blogot, és néha kiöntöm az ötleteimet a netre! Ennek kapcsán egy nálam is jelentősen elvakultabb, megszállottabb szent őrülttel találkoztam péntek este: BeZiL-lel töltöttem pár órát. Igaz, Ő kifejezetten öreg fiat 500-asokban utazik (főleg), viszont a blogomat végigolvasva szólt, hogy neki bizony van első lökhárítóhoz való távtartó, mitöbb, első króm lökhárítója is! És ha már beszélgetünk, nem akarom-e a Polski Fiat 126 Elegant gyújtást kipróbálni, mert neki van olyanja is. Ja, és egy Commodore 128, amit ha nem viszek el, kidob...

Így nem volt más választásom, izgatottan autóba be, és meló után kocsikáztam egyet. Egy nagyon kellemes, turkálós, beszélgetős estét csaptunk, majd 3-4 óra múlva indultam haza megrakodva, némi pénzzel könnyebben, de ezt egyáltalán nem bántam. Végre: első lökhárító, és tartó konzolok mellé pipa került, már csak a rajta tátongó lyukakat kell behegesztetnem, és újra krómoztatnom, és csodaszép lesz. Ezen kívül előkerült az 1500-ös zsiga króm ablak kurblija, alátétekkel, illetve az ajtó kilincs króm alátétei. Majd egy komplett elegant gyújtás szett, mindenestül, illetve a Commodore 128, C= 1571-es driveval. Ugyan ilyenjeim vannak már, viszont az én két 1571-es driveomból egyik sem működik. Ezzel a darabbal viszont növekedett az esélye, hogy végre lesz talán legalább egy használható (ha másnem, legalább alkatrészként, mivel kipróbálni nem tudtuk). És még ráadásnak egy gatya állapotú C=64 is a pakk tetejére került.

Megmutatta a kész, és félkész, illetve még el sem kezdett rozsdakupacokat. A kész, piros 500-as valami gyönyörűen pöfékel, és elképesztő szépen össze van rakva. A többi viszont ránézésre inkább tűnik mostani állapotukban a Mariana árok fenekéről felhozott ásatási leletnek. De ahogy mesélt róluk, és amilyen szeretettel nézett rájuk, egy csepp kétségem sem maradt felőle, hogy egyszer ezek újszerű állapotú autók lesznek - közösen, együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése